Jakt & viltvård

Vi har en lång tradition att bedriva en aktiv viltvård både på den areal som vi driver själva och den som är utarrenderad. Vi har ett antal jaktarrende som normalt löper på 5 års arrende. Du är alltid välkommen med en intresseanmälan till vår viltmästare Daniel Malmqvist på daniel@pugerup.se om något skulle bli ledigt.

Vi arrangerar ett antal jakter per år och vi säljer både bockpyrch, andjakt, småviltjakt med både rådjur o fasan och klövviltsjakt. Du är alltid välkommen med en intresseanmälan till vår viltmästare Daniel Malmqvist på daniel@pugerup.se. En jaktdag bruka inledas med en kopp kaffe plus genomgång av jakten, lunch intar vi i vårt nyrenoverade museum och så avslutar vi med en viltparad. Vi erbjuder ingen övernattning men det finns fina möjligheter på närbelägna Ringsjö Värdhus eller Elisefarms Golfklubb.

Vår ambition är att förvalta vår viltstam på ett långsiktigt hållbart sätt. Vi har ett antal viltåkrar och bedriver även vårt skogsbruk så att det skall finnas föda till det vilda. Utfodring sker i begränsad omfattning för att skydda våra grödor eller som ett stöd under vintern då födan är begränsad. Vi är certifierade enligt Wildlife Estate Label.

 

 

 

 

jakt

DSC_0481

IMG_5212

IMG_3979IMG_6606

 

 

IMG_6956IMG_5211

DSC_0643IMG_5382