Johannesberg

Test på denna sidan

 

 

GolfKlubben

Johannesberg Golf är beläget på Johannesberg Säteris marker som har tillhört familjen Bergengren sedan början av 1900-talet. Johannesberg har under många år drivits som en traditionellt större jordbruks- och skogsegendom. Slottet uppläts av Anders Bergengren (nuvarande markägarens farfar) till norska polisen under 2:a världskriget för att träna upp ”nya” norska poliser som skulle kunna upprätthålla lag och ordning i Norge den dag tyskarna retirerade.

Därefter var det uthyrt som öppenvårdsanstalt och under -70 och början av -80 talet fungerade slottet som lager till landstinget, för att därefter stå tomt i några år. I slutet av -80 talet renoverades och byggdes slottet om till en modern konferensanläggning av två entreprenörer i branschen. Detta gick mycket bra och snart framfördes idéer till George Bergengren om att anlägga en golfbana på Johannesberg.

Georges mamma Marie-Anne Bergengren (född Gripwall) som hade spelat mycket golf, vunnit SM ett par gånger, spelat i landslaget etc. kopplades in och kontaktade några golfarkitekter hon kände. Valet föll på Donald Steel som på ett mycket skickligt sätt använde naturen för att skapa en fantastisk och utmanande bana. Johannesberg Golf öppnade 27 hål 1991 och drevs då av konferensanläggningen. När Sverige två år senare fick den ekonomiska krisen drabbade detta även Johannesberg, vilket ledde till att golfbanan avskiljdes från konferensanläggningen och kom sedan att drivas som en traditionell golfklubb med arrendeavtal inom Johannesbergs säteri.

 

Stall Johannesberg

 

Stall Johannesberg drivs som en kursgård för ryttare med egen häst.

Anläggningen hyrs ut för clinics med olika tränare, där ryttarna tränar, övernattar samt äter gott. Ridhuset är 20×60 meter och stallet har 30 platser, 20 platser för helinackorderingar och 10 kursboxar.Här finns cafeteria där du kan äta både lunch och middag samt tillgång till enklare konferenslokal.

Vill du övernatta i en spännande och annorlunda miljö, även för dej utan häst så erbjuder vi bed and breakfast.På anläggningen finns 7 st. två- och trebäddsrum om totalt 17 bäddar. Varje rum har egen dusch och wc.

Välkommen till Johannesbergs Slott och en konferens i roslagen, 20 minuter från Arlanda

Konferensanläggning nära Stockholm – Arlanda

Konferera i historisk miljö med modern teknik, mindre än en timme från Stockholm, bara 20 minuter från Arlanda flygplats och 30 minuter från Uppsala!

Johannesberg är ett smakfullt och varsamt renoverat slott i hjärtat av Roslagen. Den kräsne finner här alla förutsättningar för en lyckad konferens, och andra mindre eller större sammankomster.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18johannesb_1910klubb-huset-croped

startbild-johannesbergsslott-oversiktkarta

stall johannesberg 041.jpg-for-web-normal01johannesb_1814DSC_0456